Сигнали за опасни кабели в цялата страна!

Заваляха един след друг след инцидента в София

Сигнали за опасни кабели в цялата страна! | StandartNews.com

Сигнали за необезопасени кабели заваляха след смъртта на 16-годишното момче в София, което почина след токов удар, стъпвайки на шахта. 

Ток тече и по необезопасени проводници от стълб на метри от шахтата на булевард "Иван Гешов", където стана инцидентът. Измереното напрежение е от кабел, който излиза от уличен стълб и захранва павилион в близост, показа проверка на НОВА.

"Прилагам снимка на стълб с липсваща вратичка, от която се вижда, че има кабели, които биха могли да бъдат опасни в дадена ситуация. Намира се на кръстовището на ул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Генерал Гурко", пък алармира в социалната мрежа Жасмина Даниелова.

И в Русе беше подаден сигнал от гражданин за отворени кутии на електрически стълбове на булевард "Христо Ботев" срещу ОМV и още на един - срещу бензиностанция ЕКО.

На много места във Варна също има необезопасени табла на улично осветление със стърчащи и висящи кабели под напрежение, показват снимки на "Булфото". 

Сигнал за необезопасен електрически кабел е подаден и до БНТ от собственика на паркинг имот в района на Килифарево.

Многократно подавал сигнали до отговорните институции и електроразпределителното дружество. Отговорът бил, че тяхното задължение е до електромера и че този кабел е вторичен и не е тяхно задължение. 

А в началото на февруари пък столичанка алармира в социалната мрежа, че заради опасни кабели на стълб до детска площадка в столичния квартал "Красно село", ток е ударил кучето ѝ.

На 14 февруари, след като Евгений Тонев от София разговарял лично с "Улично осветление" в София, както информира в социалната мрежа, той публикува какви мерки са предприети на друго място в "Красно село": "Явно, съм бил доста страшен за общинските чиновници - макар и временно, са обезопасили стълба"., пише Дир.бг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай