Ще видим ли сухопътен Шенген? Говори евродепутат

На България е нужно силно правителство и власт

Ще видим ли сухопътен Шенген? Говори евродепутат | StandartNews.com

Отново темата за миграцията е на дневен ред в Европарламента. 

"Виждаме, че темата се задълбочава, както и самият проблем, който е общоевропейски", заяви пред novini.bg евродепутатът Емил Радев.

Той смята, че не е редно самите страни от ЕС да затварят границите си и напомни какво е предприела Германия и какво ще се случи и във Франция от 1 ноември 2024 г., а трябва по външните граници на Съюза да се засило контрола. 

"Нужно е на общоевропейско ниво да има законодателство, касаещо мигрантите", категоричен бе той.

"Колкото по-бързо се реши проблемът с нелегалните мигранти, толкова по-бързо ще стане Европа по-безопасна", заяви Радев.

Евродепутатът обясни, че темата за охраната на външните граници на ЕС наистина касае България. "Ние трябва да направим границата с Турция абсолютно защитена. Това се случи благодарение и на България и на Турция. Но за всичко това е нужно стабилно правителство", заяви Емил Радев.

Той напомни, че Европа е най-социалното място в света и всяка една криза докарва мигранти, които по един или друг начин те се опитват да налагат своя наин на живот. "Най-важното е да се гарантира сигурността на европейските граждани", заяви евродепутатът.

Относно това дали ще видим и сухопътния Шенген, Емил Радев напомни, че Шенген не е това, което беше и на България е нужно силно правителство и власт. "Ако нямаме силен лидер ... помня в Евксиновград как идваха премиери, Ердоган... Камерън на "Капитан Андреево"..."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай