Шефът на БНР: Защо убиват радиото?

Андон Балтаков с официално позиция срещу премиера

Шефът на БНР: Защо убиват радиото? | StandartNews.com

Генералният директор на БНР Андон Балтаков изпрати писмо до министър-председателя по повод намаляването на бюджета на Радиото с близо 450 000 лева, мотивирано с държавни разходи заради пандемията, съобщи нацианалното радио.

В същото време е одобрен трансфер към Българската национална телевизия от 20 милиона лева за покриване на просрочени задължения и трансфер към Българската телеграфна агенция от 2 750 000 лева.

Андон Балтаков определя подобна политика спрямо БНР като "тенденциозна и преднамерена".

Генералният директор на БНР предупреждава, че намаляването на средствата за капиталови разходи заплашва да постави Радиото в неадекватна за обществото позиция, тъй като ще забави дигиталното развитие и обновяването на техниката за излъчване.

Генералният директор на БНР призова новите народни представители да погледнат сериозно медийния климат и начина, по който са организират, финансират се и се управляват БНР и БНТ.

"Докато имаме този византийски, витиеват подход по начина, по който се формира бюджетът на БНР, вратичката за подобни действия, в която правителството може да влезе в къщата и да каже "дайте ми толкова пари, ето ви толкова пари", винаги ще бъде отворена".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай