Емигрант от Чикаго дари 1 млн. долара на болница в Мадан

С парите ще бъде закупена нова апаратура

Емигрант от Чикаго дари 1 млн. долара на болница в Мадан | StandartNews.com

Българският емигрант в Чикаго Шефкет Чападжиев дари 1 млн. долара на болницата в родния си град Мадан. По волята на 79-годишния дарител, който живее в Чикаго от 1964 г., средствата трябва да бъдат използвани само за ново медицинско оборудване в местната болница, съобщава bтв.

Миналото лято Чападжиев бил в родния си град и посетил болницата. „Аз му казах, че повечето от оборудването е на повече от 50 години, точно когато той е заминавал за Америка. Брат му беше болен тогава и той трябваше да го придружи”, сподели д-р Стефан Хаджиев, управител на МБАЛ „Проф. д-р Константин Чилов”.

„Аз очаквах да ни помогне с втора употреба апаратура, а не с такава сума. Това е 1 млн. долара, близо 1 млн. 500 хил. лв., което ще ни помогне страшно много и ще си закупим почти всичко необходимо за болницата”, допълни д-р Хаджиев.

"Изключително много се радваме, че е избрал нашата болница за дарението, което в момента е голям плюс”, каза медицинската сестра Стефка Стоянова, от МБАЛ „Проф. д-р Константин Чилов”.

На новозакупената апаратура ще има стикери, че е дарена от Шефкет Чападжиев. Това не е първото дарение на родопчанина, който живее отвъд океана, допълниха от bтв

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор bтв
Коментирай