Шефът на АПИ съобщи уникална новина за магистрала "Хемус"

Приключил е ремонтът на двата тунела "Правешки ханове" и "Топли дол"

Шефът на АПИ съобщи уникална новина за магистрала "Хемус" | StandartNews.com

Източник: Архив

За първи път това лято движението по магистрала "Хемус" е без прекъсване, съобщи пред БНТ председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев.

"Тази година УС на АПИ заедно с министър Коритарова решихме да намалим всички възможни строителни дейности по магистралите и да облекчим движението на всички туристи", уточни той.

Приключил е ремонтът на двата тунела "Правешки ханове" и "Топли дол" по "Хемус". Направена е иновативна организация на движението в участъка Сливен-Стара Загора, която позволява този труден участък на магистрала "Тракия" да бъде ремонтиран.

Според Вълчев многото инциденти по пътищата се случват заради високите скорости. Камерите на ТОЛ системата ще уловят каращи с над 140 км/ч, толкова е ограничението в България, подчерта председателят на АПИ. Това ще се осъществи до края на годината или в началото на следващата.

АПИ смята да пусне конкурс за решаване проблема с Околовръстното шосе в София, посочи Йордан Вълчев, тъй като срещу сегашния има 1000 оплаквания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Ivan
преди 2 седмици

Ремонтиран е единият тунел от Правейки ханове, не двата. И според мен проблемът с катастрафите по магистралите е ниската скорост, не високата. С60 kmh в средната лента е смъртно опасно.

Откажи
Нед
преди 2 седмици

Жалко е за България..в Гърция магистрала с 52 тунела и 24 моста построени за нула време..тунели дълги над 3км.кога и у нас така ще се строи..

Откажи
Георги Иванов
преди 2 седмици

В Гърция не се краде толкова много и остава за магистрали

Откажи
Вектор
преди 2 седмици

Защо не мине по стария път за София някой за да се наслади на офроуд и да напише за ..... прехраната .

Откажи