СДВР: Провокатори опитват да яхнат протеста

Огромната маса излиза да протестира по свое собствено убеждение, но винаги се намира малцинство, което се опитва да провокира протеста

СДВР: Провокатори опитват да яхнат протеста | StandartNews.com

Групички от провокатори се опитват да контролират мирния протест на гражданите, съобщи на извънреден брифинг зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

"Има данни за организираност. По моя опит - огромната маса излиза да протестира по свое собствено убеждение, но винаги се намира малцинство, което се опитва да провокира протеста. Ролята ни е да защитаваме правата на всички граждани, независими от тяхното мнение и политически пристрастия", настоя той.

Късно снощи от полицията призоваха протестиращите в София да не се поддават на провокации, след като униформените съобщиха, че пред Министерския съвет младежи с черни качулки са запалили факли.

Отново вчера, от МВР обявиха, че проверяват информациите за използването на физическа сила от страна на полицейски служители над протестиращи в София.

Назначени са вече проверки, които имат за цел да установят участващите в тях лица. Те приключат в едномесечен срок.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев поиска време, за да се установи в пълнота обективната истина.

"При констатирани нарушения от страна на униформените, ще бъде поискана и потърсена отговорността им", обяви той.

Той настоя, че всекидневно се инструктират всички полицейски служители за използването на физическа сила и помощни средства спрямо протестиращите граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай