СДВР повишава тона към протестиращите

Изясняват чия е провокацията на Орлов мост - на Петър Кърджилов или на жената с бастуна

СДВР повишава тона към протестиращите | StandartNews.com

Ще си позволя за вдигна тона. Всеки има право да протестира, но редът трябва да се спазва. С тези думи представители на СДВР дадоха извънреден брифинг по повод инцидента с човека на Иванчева – Петър Кърджилов, и възрастна жена с бастун, които влязоха в схватка един с друг.

„Имаме блокирани кръстовището на Орлов мост и подхода на Цар Освободител при президентството. Ще направя коментар и ще си позволя да вдигна тона. Преди час се случи инцидент - на Орлов мост възрастна жена е спряла при протестиращите и е решила да изрази недоволството от случващото се. Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата си срещу нея. След това тя му посяга с бастун”, разказаха от СДВР.  Оттук-нататък трябва да преценим внимателно от коя страна е извършена провокация. Но ще повишим нивото на тона, с който коментираме. Всеки има право на мнение, жената се е явила да изрази своето мнение и видяхте каква е реакцията. Всеки ще носи отговорност за поведението си. В момента и двете страни са в Първо районно и ще видим кой е прав и кой е извършил престъпление, допълниха полицаите. Имаше коментари, че това е провокация, но случващото се е недопустимо", заявиха още от СДВР. До изясняване на случая двамата от Орлов мост ще останат в Първо РПУ, и двамата са там, жената е придружена от друга жена

Снощи на кръстовището на Арсеналски и Черни връх пък имало жена в нетрезво състояние. Та даваше указания, провокираше полицейските служители, като ги караше да спират автомобили и да проверяват шофьорите за алкохол и наркотици. Това е недопустимо. Повишаваме тона. Всеки има право на мнение и всеки ще носи отговорност, посочиха още от полицията.

Много хора, инвалиди, възрастни хора изразяват недоволство от блокадите, посочиха от полицията. И припомниха, че за пенсионерите градският транспорт, който е блокиран от протеста, е единствената възможност за придвижване. Постоянно разговаряме с протестиращите, днес отново ще имаме среща с тях, посочиха от полицията.

Стотици граждани възразяват пред Столична община за това, че не могат да отидат нормално на работа. Инвалиди трябва да се движат с километри да намерят друг вариант за транспорт, каза Красимир  Димитров от Столична община.

Сложихме допълнителни кофи, за да няма изхвърлени боклуци. Опитахме се да проведем диалог с протестиращите, за да постихнем споразумение за движението на градския транспорт. По-продуктивни бяха разговорите ни с хората край президентството, каза Димитров. Надявам се хората на Орлов мост да разберат и останалите, които не могат да ползват друг транспорт, освен автобуси и тролейбуси, да махнат палатките и да пропускат рейсовете. Екипи на обината са на спирките на градския транспорт, за да полагат на хора с багаж.

Той съобщи, че има сигнали за повредено общинско имущество, щетите са описани. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай