СДВР: Готвят се провокации, протестирайте мирно

Няма да допуснем блокиране на кръстовища, увериха от полицията

СДВР: Готвят се провокации, протестирайте мирно | StandartNews.com

"Наблюдаваме много призиви в социалните мрежи тази вечер хората да извършват вандалски действия срещу различни институции, както и да нападат полицаи. Затова молим хората да протестират мирно". Затова призова Красимира Стоядинова от "Охранителна полиция" на брифинг в СДВР.

Тя заяви, че няма да се допускат повече блокади на движението, но не посочи какви мерки ще вземе СДВР, за да не се стигне до нови спирания на движението.

"Нека протестите да са мирни, да се запази обществения ред. Хората да протестират, но да е мирно и да не се блокират кръстовища. Нека да бъдем разумни! Нека наистина протестите да бъдат мирни”, призова Стоядинова.   „Според ситуацията ще се вземат мерки. Ще направим всичко, каквото е необходимо, за да гарантираме спокойствието в София. Ще направим всичко възможно да не се блокират кръстовища”, каза още тя. 

Всичките 12 души, които бяха задържани при премахването на трите блокади тази сутрин, вече са освободени. 8 от тях са били арестувани за неизпълнение на полицейско разпореждане, а четирима, сред които и чужденец - за неносене на лични карти.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай