Съдът даде ход на делото срещу Румен Овчаров

По делото има 57 свидетели

Съдът даде ход на делото срещу Румен Овчаров | StandartNews.com

Даден беше ход на делото срещу бившия министър на енергетиката Румен Овчаров. Заедно с още двама души той е подсъдим за отдаване на "Мини Бобов дол" под наем през 2006 година, предаде БНР.

Преди година Специализираният съд върна делото на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения. В редактирания вариант на обвинителния акт енергийният министър от кабинета "Станишев" вече има съучастници  - бившата му заместничка Ана Янева и бившият шеф на "Мини Бобов дол" Пламен Стефанов, а щетата от неизгодния договор за отдаване под наем на дружеството е скочила три пъти.

Четири часа продължиха днес споровете между прокуратурата и защитниците на тримата подсъдими за качеството на новия обвинителен акт.

Въпреки че прецени като недостатъчно конкретизирани обвиненията на Овчаров, Янева и Стефанов, Специализираният съд реши, че това не е основание за второ връщане. Допусна и граждански иск от страна на "Мини Бобов дол" в размер на 29 милиона лева.

Ако подсъдими и защитници не обжалват съдебното определение или ако го обжалват, но Спецапелативният съд го потвърди, първите разпити по делото трябва да започнат точно след месец.

По делото има 57 свидетели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай