Съблеченото в 404 момче стана вицешампион

Детето е ученик в спортното училище "Генерал Владимир Стойчев"

Съблеченото в 404 момче стана вицешампион | StandartNews.com

Въпреки физическия и психическия тормоз, 14-годишното момче, което преди дни беше нападнато и съблечено в автобус на столичния градски транспорт, вчера се яви на държавното първенство по самбо и спечели сребърен медал. Това съобщи винтервю за бТВ неговият треньор Борис Борисов.

Детето е ученик в спортното училище "Генерал Владимир Стойчев". Тренира самбо и джудо. И в петък, когато е нападнат, се е прибирал от кантар преди състезание. В автобус 404 четирима младежи започват да го удрят и го принуждават да си свали екипа на ЦСКА.

Никой от присъстващите не откликва. Ученикът успява да ги изблъска и да избяга при шофьора. „Само ме гледаха и никой не оказа съдействие. И най-вече шофьорът каза: „Еми, това е България“. И продължи да си кара спокойно“, спомня си момчето.

„Той е наранен и от нападението, и от това, че никой не се притекъл на помощ. Страхува се, но се възстановява и мисля, че ще превъзмогне случилото се“, каза неговият треньор.

Състезанието между различните отбори трябва да в спортните резултати, а не по този начин да изразяваш подкрепата си към един отбор – да съблечеш едно момче. Не мисля, че това е мъжа постъпка“, коментира Борис Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай