Самообслужване за 100 лева на ден

Летовниците си почистват сами стаите със специално осигурени от домакините оръдия на труда

Самообслужване за 100 лева на ден | StandartNews.com

Фрапантни практики по българското Черноморие продължават да отблъскват туристите, вместо да ги привличат в сегашната криза. За специална екстра в роден семеен хотел разказа читател на „Монитор“ - парцал и метла посрещат летовници.

За да се избегне среща с камериерките, почиващите получават допълнително занимание в почивката си. Срещу 100 лева на вечер летовниците си почистват сами стаите със специално осигурени от домакините оръдия на труда - метли и прахосмукачка.

Интересното обаче е, че тази "екстра" се предлага в известното в последните години курортно селище "Лозенец". За някои то минава дори за родния Бевърли Хилс.

По време на престоя персонал на хотела не притеснява почиващите, на всеки три дни камериерки оставят пред вратите чисти чаршафи и кърпи. Вечерта минават и събират мръсните.

Обяснението на управителя е, че заради епидемията от коронавирус така се пазят хем гостите, хем наетите в хотела за поддръжка.

Новината дойде на фона на скандала на днешния ден с такса "барбарони" на плаж нестинарка в Царево.

В началото на месеца бе съобщено пък за "златни" чадъри на Слънчев бряг. На курортисти е била сервирана сметка от 64 лв. за ползваните удобства на пясъка, което прави по 12 лева за чадър и по 10 лева за шезлонг.

Все повече стават сигналите, че обещаните безплатни (или на символични цени) чадъри и шезлонги всъщност излизат скъпо на курортистите.

Наскоро например летовник на плажа Бургас-север се оплака, че са му казали, че сянката върви задължително с консумация от прилежащия бар, а едно кафе от въпросния бар струва 8 лева.

По 10 лева за възрастен и по 5 лева за дете се предлага разходката с лодка по Ропотамо преди активния сезон. Табелите указват по-скъпа услуга, но малкото туристи са принудили търговците да свалят цените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай