Самолет излетя от България и последва нещо страшно

Трагедия по време на полет от Бургас за Ливърпул

Самолет излетя от България и последва нещо страшно | StandartNews.com

По време на полет от България за Обединеното кралство е починал пътник, поради което самолетът е бил отклонен, съобщава "Sky News".

Самолетът е пътувал от Бургас за Ливърпул, когато около два часа след полета е обявена извънредна ситуация. Самолетът, 737-800, управляван от "Jet2", е отклонен към Германия и каца безопасно след бързо снижаване. Уебсайтовете за проследяване на полети показват, че самолетът е кацнал непланирано в Кьолн около 14:30 ч. на 16 септември, преди да продължи към Ливърпул около 22:20 ч. по-късно същия ден.

Не е известна самоличността на загиналия мъж. Авиационният уебсайт "Airlive" съобщи, че пилотите са отправили искане за отклонение, след като е установено, че мъжът пътник страда от сърдечен арест. Той е бил лекуван от членове на екипажа и двама медицински обучени пътници, предаде "Фокус".

В изявление говорител на "Jet2" каза: "Можем да потвърдим, че полет LS3214 от Бургас до Ливърпул Джон Ленън е отклонен към Кьолн в понеделник, 16 септември, поради клиент, нуждаещ се от медицинска помощ. За съжаление можем да потвърдим, че клиентът почина. Бихме искали да изразим нашите сърдечни съболезнования на семейството и приятелите на клиента в този много труден момент".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай