Само пет дни море с минимална заплата

Германзците могат да почиват цели 25

Само пет дни море с минимална заплата | StandartNews.com

С минималната работна заплата у нас - 610 лв., двама българи могат да си позволят да прекарат петдневна почивка по родното Черноморие, показа справка на „Монитор“ в онлайн платформите за резервации.

Със своето минимално месечно възнаграждение от малко над 3000 лв. двойка от Германия може да летува по българските морски курорти цели 25 дни.

В роден сайт за резервации е посочено, че най-евтина излиза ваканцията в Златни пясъци – 605 лв. за двама души, като освен изхранването се включват още безплатен паркинг и интернет.

В случая обаче мястото за настаняване не осигурява безплатни плажни принадлежности на морския бряг както е в повечето оферти за почивка у нас. През тази година в курорта чадърите и шезлонгите са на цени от 2 лв.

Петте дни плаж пък са най-скъпи в района на Несебър и Слънчев бряг. Докато в парти дестинация номер едно по Черноморието нощувките за двама излизат 660 лв., в съседен Несебър те скачат с 20 лв.

Сред приоритетните туристически пазари и партньори на България е Германия, чиито жители проявяват значителен интерес не само към родното море, но и към балнео и СПА услугите, предлагани у нас.

Според данни на Евростат минималното работно възнаграждение на германските работници и служители е в размер на 1557 евро (3045 лв.). С подобна заплата те лесно биха могли да прекарат двадесет и пет дни, летувайки по плажовете у нас.

Наскоро вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе спешна среща с германските туроператори, след появата на репортаж от нощно заведение в Златни пясъци, където не се спазват противоепидемичните мерки.

По време на нея бе обсъдена рекламната стратегия за представянето на България като страна, свободна от COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай