Румен Радев вижда криза във водния сектор

Проблемът е по-дълбок от случая в Перник

Румен Радев вижда криза във водния сектор | StandartNews.com

Президентът Румен Радев каза директно, че имаме криза във водния сектор.Това стана на среща на "Дондуков" 2 с представители на изпълнителната власт във връзка с въпроси, свързани със ситуацията, в която се намира секторът, и предизвикателствата пред ефективното му управление.

В срещата участват министрите на икономиката, на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите - Емил Караниколов, Петя Аврамова и Нено Димов, както и представител на Министерството на здравеопазването.

"Водоснабдяването на Перник е само повод за днешната среща, но проблемът е много по-дълбок, защото засяга хиляди български граждани от цялата страна. И други градове са на воден режим, а цели села са без вода, което,  е недопустимо за 21-ви век и реално има криза във водния сектор", каза президентът.

Причините са наслоени през годините и са комплексни, каза държавният глава, който посочи амортизираната водопреносна мрежа, състоянието на язовирите и съоръженията към тях, недофинансиране, забавено усвояване на европейски средства, проблеми в управлението на водния сектор..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай