Родители: сапун и топла вода в училище!

За това настояват в отворено писмо от асоциация „Родители“

Родители: сапун и топла вода в училище! | StandartNews.com

Да има топла вода и сапун във всяко училище през новата учебна година, настояват в отворено писмо от асоциация „Родители“, което е до главния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев и образователния министър Красимир Вълчев.

„Всички знаем, че редовното измиване на ръцете с топла вода и сапун е един от най-важните фактори за предотвратяване на разпространение на коронавируса.

Въпреки това, все още не всички български училища осигуряват топла вода и сапун в тоалетните или в мивките в столовете и класните стаи.

Това излага на повишен риск от зараза учениците и техните семейства, учителите и всички служители в училището“, пишат в своето писмо от родителската организация.

Според тях използването на дезинфектанти решава от части проблема, но излага всички, особено децата, на повишен риск от алергии и нежелани кожни и дихателни реакции, понякога с дългосрочни последствия.

„Tова е въпрос от първостепенна важност за живота и здравето на децата, и не можем да си позволим да си затваряме очите или да отлагаме решаването му“, заявят от асоциация „Родители“. Те отбелязват, че разчитат на бърза и безкомпромисна реакция по темата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай