Родители на протест срещу изгонена учителка

Настояват да бъде върната на работа

Родители на протест срещу изгонена учителка | StandartNews.com

Родители на ученици от столичното 129 ОУ "Антим I" излязоха на мирен протест заради начална учителка, съобщава Bulgaria ON AIR.

Те настояват договорът й да бъде продължен. Директорът обаче отказва да го направи, поради което учениците от завършилия Първи "В" клас ще имат нов класен ръководител наесен.

Един от организаторите на протеста - Бисер Златанов, обясни, че учителката е била освободена с неясни доводи, в които са изтъкнати лични мотиви. След многократни срещи с ръководството на училището не е бил постигнат дори до компромисен вариант.

Според родителите промяната ще се отрази негативно на комуникацията между учител и ученици, тъй като смяната на учител в движение създава недоверие в децата.

Златанов посочи, че отговорите на бившия директор за прекратяването на договора са разнопосочни. Било е посочено, че учителката не се справя с онлайн обучението, което според родителите не е така.

Родителите са категорични, че учителката се справя перфектно с работата си и се надяват ръководството на училището да размисли. Те изразиха готовност да се борят до постигане на своята цел. Отстранената учителка пък е дала заявка, че би останала на работа заради децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай