Ревизоро видя - няма багер в Рила

Емил Димитров направи проверка на място на изпълнението на дейностите по проекта

Ревизоро видя - няма багер в Рила | StandartNews.com

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров направи проверка на място на изпълнението на дейностите по проект "Устойчиво управление на Национален парк "Рила" II-ра фаза", съобщиха от МОСВ.

Сутринта на заседанието на Министерски съвет Борисов разпореди на Ревизоро: "И повече такива глупости да не се правят. Това са такива кътчета и места, които багери, валяци, чакъл.

Каквито и да са добронамерени подбудите има начини и инструмент да се направи така, че да не дразни почитателите на природата. А и мен ме дразни. Седнете на чай билков, липов, вземете си мента, глог и валериан, отидете и направете пътеките на Рилските езера… да станат красота".

Министърът обходи района на Рилските езера и констатира, че строителната техника е изведена от обекта и дейностите по проекта са спрени. Установени бяха нарушения в изпълнението на проекта, за които ще бъде изготвен подробен доклад до министър-председателя.

"Радвам се, че го няма багерът тук и ги няма камионите, за мен те не са си свършили добре работата, мен ако питата, трябва изобщо да ги махнем, ако ще го правят така, по-добре да не го правят, от друга страна, ние никога вече няма да получим пари от ЕС", каза на място Димитров, предаде bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай