Решено. Вечерен час за кръчмите в София

Ще работят до 23:30 ч., реши оперативният щаб

Решено. Вечерен час за кръчмите в София | StandartNews.com

Решено - вечерен час за кръчмите и баровете в София. Ресторантите и питейните заведения в столицата ще работят до 23:30 часа, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването до 12 ноември. Това съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова след заседанието на софийския оперативен щаб.

"Предложението за ограничаване на работното време на всички заведения идва от браншовите организации. Проверките на полицията и Столичната здравна инспекция миналата нощ установиха работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничения. Проверките продължават и през следващите дни, а заповедта за ограничаване на работното време влиза в сила от 1 ноември с решение на софийския оперативен щаб", пише още Фандъкова. Тя разяснява, че целта е "с допълнителен контрол и дисциплина браншът да продължи да работи, а затворени остават само местата, на които дистанцията е невъзможна".

"Тревожен е фактът, че нараства броят на хоспитализираните - от 449 на 28 октомври на 532-а на 30 октомври. Увеличават се и пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение. Затова, отново призовавам всички, да спазваме мерките. Да носим маска на закрити обществени пространства, в това число в градския транспорт и в магазините, в които пазарувате. Да спазваме дистанция от поне 1,5 м винаги, когато е възможно, включително и навън. Да мием ръцете си с вода и сапун. Правилата не са трудни, но намаляват в пъти вероятността от заразяване. Само заедно можем да намалим темпа на заразяване и така да дадем възможност лекарите ни да лекуват болните ефективно", апелира оФандъкова.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция за следене за спазване на мерките ще продължат. За последните 7 дни са съставени 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и са проверени 820 граждани, поставени под карантина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай