Редовна свързва Банско и хижа Вихрен през лятото

Бусовете, осигурени от общината, пътуват три пъти дневно

Редовна свързва Банско и хижа Вихрен през лятото | StandartNews.com

За втора година в Банско заработи лятна автобусната линия по маршрут от града до хижа Вихрен и обратно, съобщава БНТ. По този начин се улеснява пътуването на туристите, които посещават курортния град през летния сезон без личните си автомобили, или предпочитат да не ги ползват за достъпа до Пирин.

Бусовете, осигурени от общината в Банско, пътуват три пъти дневно, а часовете на тръгване са съобразени с движението на туристите в планината.

„Микробусите тръгват от гарата и автогарата на Банско, те са 16-местни, има два и още два, които чакат, ако има повече хора, веднага се включват в извозването, така че да се поемат максимален брой от желаещите“, каза кметът на Банско Георги Икономов.

За да се избегнат задръстванията по пътя за хижа "Вихрен", от общината и тази година ще спрат движението на леки автомобили в отсечката между местността Шилигарника и хижата в определени часове от денонощието. Забраната влиза в сила от 20 юли.

„Не може да се придвижат линейки, не може да се придвижи пожарна, ако е нужно, хората се карат, седи се в задръстване, просто изнервят се и затова в един период трябва да спираме и движението“, посочи Икономов.

Ограничението за движение на леки автомобили в планината ще остане в сила до края на месец август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай