Разследват таксата „барбарон“ край плаж Нестинарка

Ивицата е в списъка на заявилите, че плажните принадлежности този сезон ще са безплатни

Разследват таксата „барбарон“ край плаж Нестинарка | StandartNews.com

Туристическото ведомство проверява два казуса по Южното Черноморие, възникнали след сигнали на туристи. Популяризираните чрез социалните мрежи случаи са за такса „барбарон“ в плажно заведение и забрана за поставяне на чадъри в зона, обявена за свободна от концесионера. 

Касова бележка от заведение на плаж „Нестинарка“ до Царево показа, че наред с консумацията на храна и напитки, има такса „барбарон“. Ивицата е в списъка на заявилите, че плажните принадлежности този сезон ще са безплатни.

Барбароните са към заведението и нямат общо с плажа. Това е политика на заведението, а туристът не е поставял въпроса пред нас, поясни собственикът Диян Тунджев.

"Вече трета година работим на този плаж и винаги сме имали такса за барбарон 6 лв. Тя е само за местата, които са към заведението. Тази такса е обявена с табели, официално и всеки един, който сяда на тези места, е предупреждаван от сервитьорите. Таксата е от 11 до 17 часа. Никой не сме излъгали, никой не сме принудили насила", категоричен бе предприемачът.

В другият случай, разгласен от летовник през уикенда, в свободната зона на плаж „Перла“ край Приморско е поставен знак,  забраняващ разполагането на чадъри.  Той е предупреждение за безопасност към туристите, тъй като участъкът е към коридор за водни спортове, уточниха от пресцентъра на Министерството на туризма. И по двамата казуса ще бъдат изпратени екипи на място, увериха от ведомството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай