Радосвет Радев с мрачна прогноза за кризата

Приемаме еврото след 4 години, прогнозира за „Стандарт” председателят на БСК

Радосвет Радев с мрачна прогноза за кризата | StandartNews.com

Приемаме еврото след 4 години, прогнозира за „Стандарт” председателят на БСК

Мрачна прогноза във връзка с настъпващата икономическа криза, в резултат на пандемията от коронавирус, направи в специално интервю за „Стандарт” председателят на най-старата бизнесорганизация у нас – БСК, Радосвет Радев. „Бедствието в икономиката предстои. И не бих изключил нито един отрасъл. Предприятията имат нужда от ликвидна подкрепа, но не за да съхранят работниците си, а за да запазят пазарите и бизнеса си”, категоричен бе Радев. В същото време по думите му буксуването на грантовете за фирмите е инквизиция за бизнеса.

От грантове имат нужда всички предприятия, които в момента търсят ликвидна подкрепа. Не знам дали е най-добре разделението да мине през отрасловата им специфика, каза още Радосвет Радев. Наскоро разговарял с приятел, който прави бизнес в Колорадо, Америка. „Той ми каза, че даже не е разбрал кога е получил парите си. И то по проста формула: 15% от миналогодишния оборот - никаква администрация, никаква бюрократизация. Заверена сметка. В един момент попитал счетоводителя си кога фирмата е направила продажби, че са дошли съответните пари. Получил отговор, че няма продажби, а това е федерален и щатски пакет за подпомагане”, разказа шефът на БСК. И обобщи: „Банален ставам с това, че една помощ има смисъл, само когато е своевременна. Даже размерът й не е толкова важен, когато е навреме”. Затова за него е  много важна почтеността на правителството при разпределянето на парите от Европа и помощите за бизнеса.

България ще премине към еврото след 4 години, прогнозира Радосвет Радев. И заяви, че усилията, които направиха и Горанов, и гуверньорът на БНБ Димитър Радев, за влизането на страната ни в чакалнята са полезни и ценни, защото бизнесът и специално БСК от години настояват за това.

ЕТО ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С РАДОСВЕТ РАДЕВ - Бедствието в икономиката предстои

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай