Сряда,

Радев към децата с медали: Вие сте надеждата ни!

От: сс -
A
A
A

Младите хора с огромен потенциал са най-важният капитал за една нация". Така президентът Румен Радев се обърна към младите медалисти от Олимпиади, прославили България по света.

Президентът участва в 9-тата Годишна среща на българските олимпийски отбори по природни науки, която се проведе в Националния археологически институт с музей при БАН.

На него присъстваха децата, окичени с медалите си, и Алексей Христов - председател на Управителния съвет на Сдружение на олимпийските отбори по природни науки.

Президентът похвали младежите и посочи, че победите им в науката ни изпълват с гордост.

"На този изключително труден терен вие не само отстоявате себе си и работите за напредъка на науката, но и за бъдещето на България. Едно бъдеще, което все повече се доминира от науката, иновациите и дигитализацията", каза още Радев.

На събитието бе отбелязано, че успехите в настоящия състезателен сезон са впечатляващи и България има 79 медала и грамоти от различни Олимпиади.

Президентът открои невероятните постижения на българските олимпийци като един от най-важните фактори за привличане на преки чуждестранни инвестиции в България.

За да може една държава със седем милиона население да се мери с гиганти като САЩ, Русия, Китай и Япония, тя трябва да има най-важния капитал за всяка една нация - талантливи млади хора с огромен потенциал, които са надеждата за бъдещето на България, заяви президентът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички