Радев: Фантазиите на Борисов извират от шкафчета

Така държавният глава Румен Радев коментира скандала с Пламен Узунов

Радев: Фантазиите на Борисов извират от шкафчета | StandartNews.com

"Чух всякакви интерпретации. Явно фантазиите на бившия премиер извират от опита му с пълнене на шкафчета с евро и злато. Случаят не е такъв.“

Така държавният глава Румен Радев коментира скандала със замесения  негов съветник - Пламен Узунов.

„Имам надежда, че България рано или късно ще има прокуратура, която ще се заеме с истинските престъпления и грабежи. Това е поредната интрига. Вече 5 години и аз, и моите съветници, и моето семейство сме подложени на непрекъснати атаки и инсинуации. Поръчителят е един, но не искам да го споменавам с коментари. Не искам да ги легитимирам тези спекулации, внушения. Целта им е една. Не е укоримо човек да се среща с бивш представител на митниците, който 20 г. не е в тази система. Укоримо е, когато министър председател разпорежда на действащ шеф на митниците да прикрива престъпления, защото някъде бил обещал. Визирам “Ало, Ваньо”.

Откога връчването на подаръчна торбичка с алкохол е престъпен състав? Няма да коментирам ченгеджийски похвати. В никакъв случай няма да ги легитимирам с коментари по тази изкуствено създадена и раздухвана тема", обясни Радев.

По отношение на осигуряването на машините за предстоящите парламентарни избори президентът изтъкна, че въпросът следва да намери отговор от страна на ЦИК. „Вярвам в професионализма на тези хора, те работят на високо ниво“, посочи държавният глава като добави, че решението на този въпрос зависи и от взаимодействието с правителството. Румен Радев припомни, че предишното правителство не внесе актуализация на бюджета в Народното събрание и не е предвиден бюджет дори за предстоящите избори. „Въпросите са много, но те имат следа в предишното управление“, подчерта президентът. Той добави, че именно предишното правителство е сключило договори с фирмата, която трябва да осигури машините. По думите му с подписаните договори се дава оторизация не само следващите, но и много други избори занапред да зависят от една частна фирма.

Държавният глава е на срещата на върха на НАТО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай