Радев бе домакин на ифтар

Вечерята е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на мюсюлманите у нас.

Радев бе домакин на ифтар | StandartNews.com

Президентът Румен Радев беше домакин на тържествената вечеря ифтар по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Вечерята е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на мюсюлманите у нас.

От зазоряване до залез-слънце по време на Рамазана мюсюлманите спазват строг пост. Не се хранят и не пият вода. Ифтар е вечерята, с която се отбелязва краят на дневния пост.

И тази година домакин на вечерята беше президентът Румен Радев. „Не различи различията са проблемът на човечеството, а разделението. Ние като народ сме доказали, че сме били винаги гостоприемни към дошлия с мир и съпричастни, състрадателни към бедстващия и към страдащия. Ние днес сме важен фактор и модел за подражание като народ, който е изградил религиозна етническа и чисто човешка толерантност и солидарност, заяви Радев.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи отбеляза, че вечерята ифтар сближава хората, независимо от етноса и религията. „Обръщам се към всички с апел да се опитаме да се абстрахираме от лоши действия и помисли, както и от лоши чувства като завист, омраза и желание за мъст. Нека подобни чувства бъдат заменени с обич и разбирателство.”

На вечерята присъстваха представители на различните вероизповедания у нас, дипломатически представители и общественици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай