Пускат полет от София до Малдиви

България се нарежда на 17-о място сред пазарите за входящ туризъм за Малдивите

Пускат полет от София до Малдиви | StandartNews.com

Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с Абдула Шахид, министър на външните работи на Малдивите

Те разговаряха в рамките на първото му работно посещение в България. Акцент в разговорите бяха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни, както и актуални данни за развитието на пандемията от Covid-19 и стратегиите за справяне на двете държави с нея.

„Малдивите са атрактивна дестинация за българите, като тя привлича посетители от високия клас“, заяви министър Балтова. По думите ѝ от ноември 2020 г. до май 2021 г. общо около 10 хил. българи са пътували към страната. И допълни, че според нея пътуванията ще се запазят и занапред, като интересът ще нараства.

Министър Балтова представи пред събеседника си актуалните данни за развитието на пандемията у нас. Тя поясни, че имаме въведени здравни протоколи, като се осъществява и много строг контрол. Министър Балтова обясни още, че правителството следи непрекъснато разпространението на новите варианти на Covid-19, което може да наложи прилагането на нови мерки - както здравни, така и социални и икономически. Министърът подчерта, че от началото на пандемията местата за настаняване не са затваряни, дори в периодите на най-сериозни ограничения.

„България се нарежда на 17-о място сред пазарите за входящ туризъм за Малдивите“, информира министър Шахид. И коментира, че се надява интересът да се запази и за в бъдеще. Министърът съобщи данни за разпространението на коронавируса в страната си и представи мерките, които се вземат за ограничаването на пандемията. Той обясни, че се работи активно по кампания за ваксинация на населението, с което се надава да се ограничи заболяването. “Над 98% от работещите на първа линия са ваксинирани, искаме туристите да се чувстват сигурни и спокойни,” каза Абдула Шахид.

По време на срещата бяха обсъдени и конкретни инициативи за насърчаване на двустранното партньорство. Министрите коментираха възможността за подписване на меморандум за разбирателство с акцент съвместни маркетингови активности в сферата на туризма. Те се обединиха и около мнението, че откриване на директна авиолиния между София и Мали ще допринесе за нарастване броя на туристите.

В рамките на срещата участва и Н. Пр. г-жа Елеонора Димитрова, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Индия и Република Малдиви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай