Пускат още 1 500 места в детските градини

Цветанов няма да разцепи ГЕРБ, смята Фандъкова

Пускат още 1 500 места в детските градини | StandartNews.com

Столична община ще освободи 1 500 места в детските градини, след като стана ясно, че няма нужда да бъдат резервирани за децата с увреждания. Това потвърди столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Канал 3.

 

“Следващата седмица ще предложим актуализираната програма за увеличаване на местата. До края на тази година над 2 000 места по общия ред ще бъдат обявени. До края на август ще бъдат обявени 1 500 места, които бяха резервирани за децата с увреждания, но за щастие, такива няма“, каза Фандъкова.

Случаят на инфектираната с COVID-19 медицинска сестра в 80-та столична детска градина, се оказа изолиран и никой от колегите на медика не е дал положителна проба. Това означава, че учебното заведение ще отвори врати още в понеделник (15 юни), каза още кметът.

По отношение на очакваното начало на предизборната кампания за 45 Народно събрание, Фандъкова изрази съмнение, че Цветан Цветанов ще предизвика особено разединение в ГЕРБ. “Не мисля, че Цветанов ще разкъса ГЕРБ. Това са нормални политически процеси преди избори“, коментира тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай