Пускат лента на АМ Струма при Дупница днес

Предварителните резултати от пробите са много обнадеждаващи, каза жефът на АПИ

Пускат лента на АМ Струма при Дупница днес | StandartNews.com

"Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към София. Предварителните резултати от пробите са много обнадеждаващи. Имаме готовност до края на деня да пуснем платното за движение в посока София". Това съобщи пред Нова телевизия инж. Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на АПИ.

В момента той прави проверка на място, за да установи докъде е стигнало почистването на отпадъците след пожара отпреди няколко седмици. Инж. Терзийски не се ангажира с прогноза кога точно те ще бъдат премахнати, но съобщи, че има предписание към пътната агенция от РИОСВ - Перник. До 2 септември АПИ трябва да почисти теренът, за който отговаря - 2,5 метра пространството под магистралата.

"Община Дупница ни е сезирала през 2018 година. При последваща проверка не са открити отпадъци. От РИОСВ са ни сигнализирали на 20 август с предписание до 2 септември да се почисти", коментира шефът на Агенция "Пътна инфраструктура'.

"От вчера сме поискали контролните органи – РИОСВ и Община Дупница да ни укажат къде да депонираме. АПИ не се вайка пред медии и в студия, тя работи. Проблемът ще се реши когато цялото нещо бъде уредено законово", заяви още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай