Пътните строители пак блокират София. Пети протест

Искат оставката на Виолета Комитова

Пътните строители пак блокират София. Пети протест | StandartNews.com

Пътните строители отново блокираха центъра на София. Фирмите излязоха на пети национален протест.

Тази сутрин недоволните с камиони и снегорини се събраха около Двореца „Врана”. По-късно те се отправиха към жълтите павета.

Тежкотоварната техника отново ще бъде позиционирана в карето между Народното събрание, Министерския съвет и Президентството.

Фирмите протестират заради неизплатени по думите им средства за ремонти и зимно почистване в размер на 900 милиона лева. Браншът иска оставката на регионалния министър Виолета Комитова.

Още вчера пътищарите заявиха, че повече няма да разговарят с Комитова и екипа й и искат спешна среща с премиера Стефан Янев. В противен случай започват ежедневни блокади в София и са готови и на по-крайни действия.

Миналата седмица Комитова каза, че няма да разговаря с браншовици, а само със собственици на фирми и насрочи среща с тях.

"След петък когато въпреки че се явиха на поисканата среща над 10 собственика на фирми, министър Комитова не дойде, това ескалира напрежението. Те чакаха повече от 15-20 минути", заяви изпълнителния директор на браншова камара „Пътища“ инж. Лазар Лазаров. По думите му опитите да се политизира протеста са смешни и са пълна глупост.

"Мога да седна на детектор, нито един политик не ми се е обадил и не е инспирирал този протест. Министерството се опитва да прикрие своята некомпетентност, протестът е изцяло икономически. Има малки фирми, които наистина не са си получавали заплатите, като тези от фирми. Спрели са им сметките, защото не могат да си платят ДДС по фактури за задължения на АПИ", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай