Пътни строители блокират София. Огромен протест

Центърът затворен до 12 ч.

Пътни строители блокират София. Огромен протест | StandartNews.com

Пътни строители блокират от 8,30 до 12 ч. София. Четвърти национален протест на пътищарите ще се проведе днес. Този път той ще е с тежка техника на жълтите павета в София.

ВИЖ ОЩЕ: Яка блокада! Камиони и строителни машини затварят София

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Настояват и държавата да се разплати с тях като им даде дължимите суми. Само на една от частните фирми – Автомагистрали „Черно море”, държавата трябва да изплати над 37 милиона лева.

Очакванията са да се образуват сериозни задръствания.

Заявка за участие има от над 3000 души. По булевард „Цариградско шосе” до Министерския съвет ще преминат над сто тежки камиона. Затова от полицията в София заявиха, че ще налагат глоби за влизането и паркирането им в центъра на града.

От 08.00 часа до 09.00 часа камионите ще се позиционират по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

От 7.00 до 12.30 ч. днес се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. "Княз Александър Първи". От 08.00 до 12.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул."Цар Освободител" между ул."Г.С.Раковски" и бул."Княз Александър Дондуков".

СДВР работи да осигури охрана, постове за контрол и регулиране на движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай