Първомайско слънце ще се редува с облаци и дъжд

Максималните температури ще са между 22° и 27°

Първомайско слънце ще се редува с облаци и дъжд | StandartNews.com

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони - интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен западен вятър, в Източна България – от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 22° и 27°. Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по южното крайбрежие ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури между 17° и 22°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 8°.

В събота и неделя ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни валежи, след обяд интензивни и с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Вятърът ще е слаб, в по-голямата част от страната от запад-северозапад, в събота в източните райони от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 9° и 14°, а максималните - между 19° и 24°. В понеделник ще бъде малко по-хладно. Ще има променлива облачност, само на отделни места ще превали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай