Петък,

Първият сняг падна в Пампорово

A
A
A

В района на Пампорово и връх Рожен заваля първият за сезона сняг. Времето в планинските райони е студено с температури под нулата.

Вятърът по високите части ще бъде силен и бурен от североизток. Има опасност от измръзвания, предупреждават метеоролози.

Все пак облачността ще намалява, като по-значителна ще се задържа по северните склонове.

Лифтовете в Пампорово ще бъдат пуснати в действие преди 8 декември, съобщава Дарик радио. Дотогава ще приключи профилактиката на пътническите въжени линии.

Стопаните на изграждащи се нови хотели в курорта, на територията на община Смолян, трябва да прекратят строителните дейности до края на ноември.

След 1 декември общинската управа ще санкционира всички инвеститори, продължаващи външно строителство по обектите, заповедта за забрана на строителните дейности ще важи до края на зимния туристически сезон.

В курортната зона в границите на община Чепеларе няма подобно ограничение за "замразяване" на строителните обекти.

След 10 декември изтича и срокът на разрешителните за движение на товарни автомобили по пътя Смолян-Пампорово, уточняват от пътното управление в Смолян. Новите разрешителни за преминаване на бетоновози и камиони със строителни материали по пътя към курорта ще бъдат подновени след края на зимния сезон.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички