Проверяват Соколова за апартамент за 1 млн.

Арестуваната бивша губернаторка на Перник с 250 квадрата жилище в тузарски комплекс на Барбукови

Проверяват Соколова за апартамент за 1 млн. | StandartNews.com

ФОТО: Лупа.бг

  • Арестуваната бивша губернаторка на Перник с 250 квадрата жилище в тузарски комплекс на Барбукови

Бившата губернаторка на Перник Ирена Соколова живее от 5 години в суперлуксозен апартамент за 1 млн. лв. в столичния квартал „Гоце Делчев”. Арестуваната тази сутрин при мащабната акция на ДАНС и Специализираната прокуратура за водната криза в Перник ексдепутатка от ГЕРБ притежава близо 250 квадрата жилище в тузарската резиденция „Анастасия”.

ВИЖ ОЩЕ:Соколова и Витанов арестувани

Апартаментът е на 4-ия етаж в помпозната сграда, построена през 2013 г. от предприемача Димитър Барбуков в района „Мотописта”, съобщи „Лупа.бг“.

Голямата гордост на резиденцията са общите пространства. Собствениците на ВИП жилища в нея ползват 5-звезден сервиз целогодишно. Обслужват ги денонощно камериерки, сервитьори и охранители.

Съседи на Ирена Соколова издават, че тя се нанесла със съпруга си Евгени в баровското жилище преди около 5 години. Наскоро с апартамент в резиденция „Анастасия” се сдобила и голямата дъщеря на Соколова – Александра, но било възможно тя да е под наем.

Със сигурност жилищата и произхода на парите за тях ще са обект на проверка от КПКОНПИ. Комисия „Антимафия“ на Сотир Цацаров участва в мащабното разследване за водната криза в Перник.

Апартаментът на Соколова е с изглед към Витоша и е възможно най-големият, който се е предлагал за продажба.
„Резиденция „Анастасия” има уникална атмосфера: богато декорирано фоайе, тежка ламперия от дърво, плетеница на пода от 8 вида мрамор и оникс, огромни кристални полилеи, уникални акценти и елементи, произведения на изкуството.

В един от ъглите има библиотека с богата литература, в другия - инкрустиран със седеф роял на 280 години с клавиши от слонова кост. От всеки ъгъл наднича платно на значим художник.

Заедно с Ирена Соколова днес бе арестуван и доскорошния началник на местното ВиК Иван Витанов. По думите на главния прокурор Иван Гешев ще бъдат разпитани над 30 души, като се проверява и ремонтът на язовирната стена на язовир „Студена”. Водоемът, от който Перник черпи питейна вода, е почти празен, макар през 2016 г. да бе ремонтиран с 32 милиона лева, отпуснати от Световната банка. Според информация на Lupa.bg, има съмнения, че голяма част от ремонтните дейности и укрепването на язовирната стена са били фиктивни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай