Четвъртък,

Проучване! България по-желана от Дубай

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

България е по-желана от Дубай като топ дестинация за туризъм. Страната ни е предпочитана също пред Италия, Турция, Испания и други страни.

Това показва социологическо проучване на Галъп, поръчано от Министерството на туризма и представено по време на заседанието на Националния съвет по туризъм.

Изследването е направено сред граждани на Румъния, Чехия, Словакия, Сърбия, Украйна и Северна Македония. Потенциалните гости от тези страни биха предпочели семейна екскурзия, интересуват се повече от цена и качество на туристическия продукт у нас, а страховете им от коронавируса отстъпват на заден план.

Близо една пета от румънците биха обмислили пътуване до България с цел туризъм още това лято и биха отделили най-много средства на ден - 130 евро, за престой между 10 дни и две седмици, сочи проучването на Галъп.

Сред изводите се отчита, че високият туристически сегмент, макар не така широко развит, е засегнат по-малко, както и че нишовите сектори в туризма се справят по-добре. Най-оптимистични нагласи за възстановяване на международния туризъм имат украинците. Очакванията са, че след отварянето на границите с Румъния и Чехия скоро ще има ново облекчаване на мерките в посока по-лесното придвижване на туристите.

Най-оптимистични нагласи за възстановяване на международния туризъм имат украинците. Министър Балтова изрази надежда, че след отварянето на границите с Румъния и Чехия, скоро ще има ново облекчаване на мерките в посока по-лесното придвижване на туристите. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички