Протестът: Палят факли, хвърлят бомбички

Протестиращи укрепват блокадите, властта усилва коментарите

Протестът: Палят факли, хвърлят бомбички | StandartNews.com

В 31-вия ден, протестиращите  палят факли пред СУ. Други хвърлят бомбички като на мач, пише Петел.

Дъждът ги направи много по-малобройни от снощи.

По-рано през вечерта те крещяха "Оставка" и хвърляха домати и яйца по сградата на Министерски съвет. После тръгнаха към Орлов мост, за да бранят барикадите. Сред тях тази вечер има много жени, най-вероятно заради изказването на СДВР, че предишната нощ са се отказали да премахнат палатковия лагер заради много жени в него.

На пл. „Независимост“ лагер от десетина палатки е блокирал движението по бул. „Цар Освободител“. Движението по бул. "Дондуков" бе спряно за кратко, съобщава БНР.

На "Орлов мост" към 19 ч. протестиращите са укрепили лагера си от двете страни на пътното платно. Средата му е освободена за линейки и пожарни автомобили. Лагерът е ограден от контейнери за смет, пейки от Борисовата градина, дървени палети и бетонни кашпи.

Преди дъжда, пешеходци, велосипедисти и скейтбордисти си се движеха около палатките от моста до Триъгълника на властта. Там едни хора играеха карти, други - волейбол. Трети бяха закачили хамаците си.

Оживено продължава да е и пред палатковия лагер на майките на деца с увреждания пред Министерския съвет.

Докато протестиращите се наместват на Орлов мост, а СДВР се готви да премахне барикадите в ранните часове на нощта, повишена активност има в редиците на ГЕРБ. Четирима депутати взеха думата само за няколко часа.

Георги Марков заяви, че се извършва се държавен преврат. Вежди Рашидов призова съревнованието да е с идеи и предупреди, че хаоса ще докара неукротим политически динозавър.

Тома Биков пък заяви, че управляващите са готови на диалог с протестиращите и чакат да се техни представители. Според него

исканията на недоволстващите били по-скоро абстрактни, но тревогите и притесненията им, основателни.

Поразяващата уста на ГЕРБ- Десислава Атанасова, пак доказа прякора си като реши да сравнява Доган и Бабикян:

„Да ближеш сладолед на „Росенец”, е също толкова политически несъстоятелно, колкото и да коленичиш пред фонтана. Там ти се радва Доган, тук Бабикян. Исторически компромиси. Весело лято”, написа народната представителка, която  от известно време яростно се изказва срещу ДПС, пакетирайки ги със социалистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай