Протестърите отидоха да крещят пред МС

Заявките на протестиращите са да останат в "Триъгълника на властта" до вечерта

Протестърите отидоха да крещят пред МС | StandartNews.com

Веднага след като в Народното събрание депутатите отхвърлиха вота на недоверие, събралите си пред сградата на парламента отново се преместиха пред сградата на Министерския съвет.

„Не успяваме да убедим хората, че делението на червени, сини, зелени и прочие, не му е сега моментът. Такъв момент ще има като имаме възможност за честни избори - тогава всеки ще си се раздели на каквото си иска или на каквото може. Иначе вие виждате - цели браншове се явяват вече на протеста или се солидаризират с него по простата причина, че правителството на Борисов ликвидира всеки един бизнес у нас“, заяви пред БНТ единият представител на „отровното трио“ адв. Хаджигенов.

Според него ролята на този парламент в смислената ѝ част е една единствена - да приеме в Изборния кодекс дистанционно гласуване и да си отива. „Всичко останало е лъжа, измама и задържане на корупционната власт с тази цел, не с друга“, категоричен бе Хаджигенов.

Пред протестиращите говориха и Минчо Спасов и Светослав Трайков, които бяха задържани вчера от полицията. „Ние сме против насилието, но не само против насилието на улицата, но и против насилието на управляващите, което е безконтролно и безнаказано“, каза Спасов.

Според Трайков той е бил задържан в подлеза на Орлов мост, без да му бъде казано защо и какво е направил. „Беше ми ограничен достъпът до адвокат, такъв беше пуснат може би 2 часа и половина след като бях в ареста, не ми дадоха да пия вода, не ми дадоха да си ползвам телефона, не ми дадоха да се обадя на 5-годишната си дъщеря“, оплака се пакостливият протестър.

След 12:30 ч. беше блокирано движението по бул. "Дондуков". Заявките на протестиращите са да останат в "Триъгълника на властта" до вечерта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай