Протестърите наскачаха на шофьор след лек инцидент

Те настояли полицията да вземе проба за алкохол и наркотици от шофьора. Били отрицателни

Протестърите наскачаха на шофьор след лек инцидент | StandartNews.com

До инцидент се стигна късно снощи на кръстовището пред Софийския университет, което протестиращите срещу правителството блокираха без да изчакат полицията да обезопаси района.

Малко след 22,00 часа един човек е пострадал. Автомобил, чийто водач се е опитал все пак да мине, но е преминал през крака на един от протестиращите. Пострадалият бил откаран с линейка в ИСУЛ, но бързо се върнал и поискал да продължи да участва в акцията по блокиране на кръстовището.

Демонстрантите обградили и блокирали колата и настояли полицията да вземе проба за алкохол и наркотици от шофьора. Тестовете са отрицателни.

„Просто се притесних и не знам какво направих. Аз набих спирачки, за да не нараня никой. Просто, ако е бил много близо до колата и аз съм мърдал, докато спирам, може, не знам, но аз просто веднага спрях“, заяви шофьорът на автомобила пред БНР.

Ето и съобщението от пресцентъра на МВР, което "Стандарт" получи след 2.25 ч. рано сутринта:

След 22 часа възникна напрежение на кръстовището пред Софийския университет, когато шофьор на лек автомобил се опита да премине, но не беше допуснат от протестиращи. Малко по-късно те поискаха да бъде извикана линейка, за да окаже помощ на  млад мъж, който по техни думи е пострадал от съприкосновение с автомобила. Той е транспортиран от медицински екип за установяване на състоянието му и след извършен преглед е освободен. На шофьора са взети проби за алкохол и наркотици. И двете са отрицателни.

Непосредствено след медицинския преглед, мъжът се е върнал пред Софийския университет. След разговор с шофьора на автомобила е станало ясно, че двамата нямат претенции един към друг. Задачата на полицейските екипи на място е била свързана единствено с опазване на реда и спокойствието.

Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай