Протестърите кътали и коктейл "Молотов"

80 полицаи са ранени при снощните безредици

Протестърите кътали и коктейл "Молотов" | StandartNews.com

Коктейл "Молотов" са открили полицаите сред арсенала на протестърите. Бутилката с бензин била готова за използване срещу полицията. Тези лагери, които бяха образувани, се оказаха добри места за складиране на самоделните взривни устройства, заяви шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Той даде извънреден брифинг за действията на полицията снощи, когато протестърите гвърлиха по униформените над 100 самоделни бомби, павета, бутилки.

80 полицаи са ранени при снощните безредици, съобщи старши комисар Георги Хаджиев. Униформените са с изгаряния по лицата, травми, един от тях е с жестоко нарязана ръка. 126 са арестуваните, 60 от тях – с криминални регистрации.

"През вчерашния ден част от протестиращите се опитаха да пробият кордона,  хвърляха по полицаите запалени бали със сено, вечерта станахме свидетели как полицаите с часове бяха замеряни с пиротехнически средства, самоделни взривни устройства, павета, камъни", коментира Хаджиев. И обясни действията на униформените: "Тактиката ни беше изключително пасивна и щадяща. Абсолютно подкрепя оперативните действия, които предприеха ръководителите на място.".

Коктейлът "Молотов" е намерен при един от пунктовете край Шератон. "След като установихме, че част от самоделните взривни устройства се вадят от палатковите лагери, взехме решение да освободим движението и предприехме акция на "Орлов мост" и при Ректората. Сега движението е освободено и се надявам така да остане", каза още Георги Хаджиев. Той бе категоричен, че при премахването на блокадите не е имало никакво напрежение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай