Протести срещу скока на водата (СНИМКИ)

В Бургас тя скача с 27 ст., в София – с 23, шуменци плащат 3,40 за кубик

Протести срещу скока на водата (СНИМКИ) | StandartNews.com

В Бургас тя скача с 27 ст., в София – с 23, шуменци плащат 3,40 лв. за кубик

Протести пред вратата на КЕВР, докато Комисията за енергийно и водно регулиране заседава за по-високата цена на природния газ и водата. Излезте при хората, дайте обяснение, скандират протестиращите, начело на които бе участникът във всички протести в годините на прехода Йоло Денев.

Природният газ поскъпва с 3,5% от 1 януари, реши КЕВР на закрито заседание. Тъй като увеличението на цената е под 5%, това няма да доведе до ново поскъпване на парно и топла вода след Нова година.

В момента регулаторът продължава закритото си заседание за окончателно решение за цената на водата.

Предвижда се водата да поскъпне в повече от 20 района. Най-голямо ще е увеличението в Бургас - с 27 стотинки. В София водата ще поскъпне с 23 стотинки, а най-скъпа като абсолютна стойност е водата в Шумен - 1 кубик ще струва почти 3,40 лв.

Недоволните от повишението на водата поискаха да влязат в сградата на КЕВР, но полицията ги възпря. „Забелязал съм, че за да има някаква реакция на управляващите, трябва някой да наддаде глас и затова съм тук”, казва един от хората на протеста пред камерата на бТВ.

„Аз съм със 170 лева пенсия, пак ще ми вдигнат водата, тази държава ще изчезне”, заяви и възрастна жена от протестиращите.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай