Променлива облачност и лек дъжд

Максималните температури ще са предимно между 14° и 19°

Променлива облачност и лек дъжд | StandartNews.com

Днес преваляванията ще спрат пред обяд, а след обяд, главно в Източна България и планинските райони, отново ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от север и северозапад. Максималните температури ще са предимно между 14° и 19°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца, в следобедните часове слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е значителна и главно в следобедните часове ще има краткотрайни, на места интензивни, валежи от дъжд. Ще духа умерен север-северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от изток и ще отслабне. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места в главно в следобедните часове ще превали дъжд, над 1800-2000 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В събота ще се задържи сравнително хладно и над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. На места ще има превалявания, но предимно слаби. Ще духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър и температурите ще се понижат. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, максималните – между 10° и 15°. През нощта срещу неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, на места и ще стихне; има повишена вероятност за слани. В неделя ще е почти без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. В началото на следващата седмица отново ще преобладава облачно време, главно в Западна България ще има и превалявания. Вятърът ще се ориентира от югоизток и температурите ще се повишат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай