Проф. Рачев обяви кога свършва хубавото време

По думите му зимата също се очертава да бъде топла

Проф. Рачев обяви кога свършва хубавото време | StandartNews.com

Проф. Георги Рачев направи прогноза за следващите дни. 

„Студен фронт ще близне България и има вероятност на отделни места да превали. Четвъртък и петък ще бъде изключително топло за сезона. В момента сме над два градуса и половина над нормата. Тази година по-всяка вероятност ще бъде най-топлата за България, откакто се водят регистри“. Това коментира в „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

Той допълни, че това ще се усети в четвъртък и петък температурите може да стигнат 30 градуса. По-хладно ще бъде събота и неделя – около 20-22 градуса, но няма да вали.

Проф. Рачев няколко пъти подчертва, че четвъртък и петък ще бъдат "върхът на сладоледа", въпреки че е време вече за "зелката с повечето листенца" заради хладните температури сутрин.

"Ще се появят мъглите и сланите в ранните сутрешни часове", посочи климатологът.

Около 15-16 октомври се очакват понижения на температурите, а валежите ще започнат да бъдат в нормите си.

По думите му зимата също се очертава да бъде топла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Хубавото време
преди 1 ден

Свърши преди 34 години СЕГА ОКУПИРАНИ ОТ ЕВРОПЕДЕРАСТИТЯТА!ДА ГНИЕТЕ В АДА ОТВРАТ ЕВРЕЙСКА!!!

Откажи
Дени
преди 1 ден

Аз за разлика от преждепишещия по-долу-"Хубавото време", ще бъда антиреакционер и затова драги ми читателю ще пиша само това основното за което съм тук,отбелязвайки!! -Дабре..,ако тази година е най-топлата у нас откакто се водят регистри, и ако се запази тази тенденция да бъде все така топло, а през летния сезон-горещо и жегаво, то какво ще стане със здравето ни като цяло, с критичните пристъпи с опасност за живота, най-вече що се касае за възрастните, понеже са по-крехки вече и по-лабилни, то какво ще се получи?!?..? Считам че хората преживели годините от хладните и студени зими ще бъдат по-уязвими отколкото тези които не са били родени тогава. Знаете че студения въздух носи повече кислород и следователно запазва и поддържа клетката по-жива,по-здрава в дългосрочие..,затова и хората живеещи на север са по-корави,издръжливи и здрави, отколкото тези на юг, в Африка като типичен пример.

Откажи