Проф. Рачев обяви изненадваща аномалия с времето

Посочи нещо странно, което се случва в почивните дни

Проф. Рачев обяви изненадваща аномалия с времето | StandartNews.com

Изненадваща аномалия с времето обяви топ климатологът проф. Георги Рачев. Както знаете, когато са почивни дни, е по-студено, посочи с усмивка професорът.

Той обяви, че от утре започва захлаждане, което ще продължи до неделя, посочи той.

В неделя рано сутринта ще си е студеничко в София, така че очаквам да се появят първите палтенца тип баклавичка, които сега са супер модерни, съобщи още проф. Георги Рачев в редовната си рубрика по бТВ.

Очаква ни скучно време, бе генералната констатация на експерта. По летните дестинации, като Палма де Майорка, все още е 32 градуса, така че който е успял да си вземе почивка на по-ниски цени, късмет е извадил, сподели проф. Рачев.

Но уточни, че вече е есен и в следващите дни „времето сутрин ще си е студеничко, а на обед вече доста по-топло“.

От утре до неделя ще е по-хладно, но пък сухо. Валежи ще има, но в Европа. При нас засушаването продължава поне още седмица, да не кажа дори до края на месеца, обясни проф. Рачев.

В петък събота и неделя денем градусите ще са 12 - 13 - 14, но това е нормално, все пак сме втората половина на октомври, а след месец започва зимата, коментира Рачев.

През този период във Варна ще е около 13 градуса през деня, а в същото време температурата на морето е 18 - 20 градуса, но този североизточен вятър, който ще нахлува, ще изстуди времето. Но след почивните дни варненци да очакват отново затопляте на времето, коментира той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай