Проф. Рачев ни хвърли в ужас с тази прогноза за дълги горещини

По морето с този влажен въздух и при 35 градуса хората ще се чувстват като риба на сухо

Проф. Рачев ни хвърли в ужас с тази прогноза за дълги горещини | StandartNews.com

Източник: бТВ

Горещи и много горещи дни ни чакат за много дълъг период от време. Днес температурите ще бъдат само подготовка за това, което ще се случи през почивните дни и в понеделник, защото на някои места температурите ще надхвърлят 40 градуса, прогнозира пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

През 2012 г. беше най-топлото лято в климатичната история на България и тазгодишното го гони като продължителност и като температури, посочи той.

В петък вече ще е горещо, но в събота и неделя ще е много много горещо. Започват и тропични нощи с температури над 20 градуса и ще дойдат и екваториалните нощи, когато рано сутрин преди изгрев температурите ще са над 25 градуса, а в полунощ ще стигат до 30 градуса, обясни професорът.

По морето с този влажен въздух и при 35 градуса хората ще се чувстват като риба на сухо. Сутрешните температури ще са много високи - над 20 градуса. Във Варна времето за свободно дишане и някакво живеене ще е между 4 ч. и 6 ч. сутринта, посочи той.

И в столицата ще е много жега с температури от 38 градуса в събота и неделя, а от следващата седмица може и още да се вдигнат.

В Пловдив от 22-24 градуса във вторник сутринта, това е равносилно на екватора. Много топло ще бъде. В понеделник ще гони 39 градуса през деня.

"В Гърция ще е страшно, пожарите там са безброй", посочи Рачев. Огромни жеги има и в Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Nikos
преди 3 месеца

Има лекарство, което ви позволява да удължите младостта. Cлед седмица на приемане: ерекцията е супер, енергията е 2 пъти повече, започна да отслабва и като цяло се чувства млада. Съветвам всички да опитат, защото животът е сам-- https://da.gd/wirex

Откажи