Пробват да изкарат нов виновник за катастрофата с Петков

АПИ не орязала храстите и нямало видимост

Пробват да изкарат нов виновник за катастрофата с Петков | StandartNews.com

Държавата е виновна за апокалипсиса по пътищата, тъй като липсва организация на движението. Това заяви председателят на Съюза на центровете по авто-мото подготовка Йонко Иванов в в предаването "Денят ON AIR" по повод катастрофата с кола на НСО, в която пътува Кирил Петков,

Според председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков автомобилът на НСО по "груби сметки" е карал със 120-140 км/ч, преди да види, че някой му препречва пътя, не в момента на удара.

"Служителят на НСО би трябвало да опази охраняваното лице и да пази живота на околните. Колите на НСО никой не ги спира, те не се движат по закона за движение по пътищата", заяви Радков. 

Той обвини Агенция "Пътна инфраструктура", че не е осигурила видимост между двата пътя - имало големи храсти.

Двамата коментираха и решението на Административният съд в София, който постанови спиране на реорганизацията на движението в центъра на столицата, защото не се основава на никакъв административен акт или закон.

"В европейските столици такива неправилни решения няма. Там хората правят от малкия път голям път. Там хората също правят велоалеи, но не е задължително велоалеята да е на платната за движение", каза Христо Радков.

Според Йонко Иванов големият тротоар на НДК трябва да се използва, тъй като не е редно да се спира транспортният поток, зареждането на магазини, възможността за преминаване на линейки. По думите му велоалеите нямат означение за посока на движението.

"На "Патриарха" тротоарът е много широк, там може да бъде велоалеята, няма нужна да бъде сваляна на пътното платно. На "Витошка" тротоарът е по-малък, но може да се измести градинката 2 м навътре", каза още Радков.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
20 Коментара
Веселин
преди 1 месец

Не е вярно, че велоалеите нямат указания за посока на движение! Може би в правилници те и законите в България това не е предвидено, но могат да се посъветват с колегите си от страни като Холандия и Белгия, където велосипедите отдавна са не само алтернативен, но понякога и основен транспорт, често и за министри.

Откажи
Мариана
преди 1 месец

Абсолютно сте прав г-н Радков.Глобите у нас са за просто смъртните и АПИ никога не е била виновна за нечия смърт-карал е с ,,несъобразена,,скорост починалият.Винетката не е застраховка живот,а е предложение на което ние не можем да откажем.

Откажи
С К Х
преди 1 месец

ВОЕННИЯТ СЪД ЩЕ ПРЕЦЕНИ КОЙ Е ВИНОВЕН !!!? На мястото на починалият, можеше да е един от всичките Нас - ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ... . Аз много вярвам във ВС , защото е деполитизиран !!!

Откажи
Ще има
преди 1 месец

ли още убити от ........... ? ПЗДП важи за всички , и трябва да го спазват !

Откажи
Асан
преди 1 месец

Държавата не ти е виновна,що ти си карал по тоя път,като си видял храсти незнаеш ли че заяк изкача от там,палячо,кат завали дъжд той ли ти е виновен че си са намокрил,ако небеше излязъл щеше ли а се намокриш

Откажи
АК 47
преди 1 месец

Напълно съм съгласен,че вината е в водача и в Киро тъпото,който не е реагирал след като е знаел,че се шофира опасно, а иначе отива на среща с народа ,който лично убива.Този канадски тип е съучастник в убийство.

Откажи
Димитър
преди 1 месец

Седях до вело алея от любопитство за едно кафе време и не видях нито един велосипедист а плътна колона задръстена от автомобили колона значи нещо е сбъркано както в цялата община

Откажи
Мари
преди 1 месец

Точно това си помислих, че ще мислят кого да обвинят, освен Кирчо. И този Киро, какво добр ще носи за страната,и тези които искат да го онивинят? Това се случва само в БГ.

Откажи
Алекс Иванов
преди 1 месец

Защо този фен ползва НСО да си пътува със собствен автомобил при избирателите ако има още глупаци да гласуват за него, от кой го е страх та да ползва охранаааа

Откажи
Путин
преди 1 месец

Не. Знам. Дали. Във. Друга. Държава. Има. Такива. Абсурди. Киро. Да. Беше. Умрял. Ти. Цяла. България. Щеше. Да. Яде. И. Пием. Три. Дена. И. Три. Нощи. Пп. Дб. Са. Бита. Карта. И. От. Къде. На. Къде. Този. Малоумник. Ше. Ползва. Нсо. Евъв. Нормална. Държава. Със. Остава. Му. Асен. Щяха. Да. Бъдат. Във. Затвора. Мамицатаим. Крадлива. Съсипаха. Държавата. Българи. Осъзнаитесе. За. Кого. Гласувате. Долу. Разбойниците. И. Крадците. От. Пп. Дб

Откажи
Някойси
преди 1 месец

Като няма видимост значи няма да караш с такава скорост това не е оправдание

Откажи
Боце
преди 1 месец

Нсо могат да нарушават здвп ,но трябва да пазят останалите участници в движението .Какви глупости ръсиш ,че за тях не Важи .

Откажи
Kurti kurtev
преди 1 месец

АБЕ ДЕБИЛИ НСО НЕ КАРАЛО ПО САКОНА ЗА ДЕИЖЕНИЕ ОНИЯ ОНОВА ТЕЯ ТОВА ДА БЕШЕ УМРЕЛ ТОЯ АМЕРИКАНСКИ БОКЛУК СИГУРНО И ЗА ОНЯ ПУМЯР НЕ ВАЖАТ ЗАКОНИ СЕМЕРДЖИЕВ И ЗА МАЙНАТА КЪДЕ СВ ЗАБИБУ ДЪРВО АБЕ МАЙКА ВИ ГЛУПАВА ДЕЕБА ПРОСТА

Откажи
Ivelina Z.
преди 1 месец

То....хубаво,че има храсти,дупки по пътя,завоя е мноооого голям,табелите им пречат да виждат и още ,и още....оправдания за такива като КИРЧО винаги ще има.Дори да са абсурдни,хората трябва да се правят ,че вярват.Ние,живеещите тук трябваше досега да сме се избили.......голям проблем е този завой път ,храст или каквото и да е.....

Откажи
Гошо и Тошо, ала бала
преди 1 месец

Джипиеса какво ли ще покаже???

Откажи
Варненец
преди 1 месец

GPS- а брат отдавна е засекретен или точно в този момент не е работел. А що за наглата маймуна / да извиняват маймуните / нямам думи за коментар.

Откажи
kokoiii
преди 1 месец

роднини ли сте че му викаш брат бе

Откажи
Габдулла
преди 1 месец

Това, че са пуснали светлините и карат бързо не е предпоставка за сигурност, а напротив. Ако някой иска да ги гръмне, тъкмо ще ги забележи от далече. Всичко е свързано с егото им и чувството за недосегаемост. Шофьорът винаги е подчинен на титуляра на колата. А се е противопоставил, а са го сменили за няколко минути, а после жална му майка. Тия хора винаги са дълбоко зависими. На такива места като службите не се назначават независими хора. Понеже са го напълнили с кредити, те ще му ги изискат незабавно, ще го изхвърлят от жилището, семейството му ще бъде унищожено, ще му изкарат всички грехове, включително как е надничал под полата на даскалицата по география в пети клас и съмнението, че е изпитвал сексуално удоволствие, когато е сукал от майка си....Разбира се, че е наркоман, алкохолик и се възбуждат от малки момченца... И всичко това на показ пред колегите му, та са си знаят, когато Кирчо им каже да мачкат хората, а те възразяват.

Откажи
Пламен
преди 1 месец

ПУТИН е виновен!

Откажи
Пламене ,
преди 1 месец

Путин да ти го начука целият , а пък нека пак да си е виновен . И пак , и пак ...

Откажи