Проблем с любима дестинация! Тревога от Външно

Защо съветват да не се пътува в тази посока

Проблем с любима дестинация! Тревога от Външно | StandartNews.com

Важно предупраждение към пътуващите към популярна европейска дестанация.

"Поради активизиране на вулканичната дейност на вулканите Етна и Стромболи през последните денонощия, Гражданска защита на Италианската република е обявила преминаване от ниво на риск "зелено - липсваща или много ниска активност", към ниво на риск "жълто - от ниска до средна активност", във връзка с което, е разпоредила на общините и компетентните местни органи да бъдат в готовност да приложат съответните планове за предупреждение на населението и действие в случай на вулканична активност.

В тази връзка, МВнР препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до о-в Сицилия и околните острови в рамките на следващите дни. Това става ясно от съобщение, публикувано от МВнР и цитирано от Фокус.

"Обръщаме внимание, че летището в град Катания е частично затворено поради наличието на вулканична пепел, която е покрила и голяма част от града. Летищните органи призовават гражданите да не се отправят към аерогара, преди да се проверили статуса на своя полет.

При нужда от съдействие, българските граждани в Италианската република, могат да се обръщат към Посолството на Република България в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай