Прибраха 39 българи от Делхи

България организира полет за извозване на европейски граждани от Индия

Прибраха 39 българи от Делхи | StandartNews.com

39 българи се завърнаха снощи на летище София от Делхи. България организира полет на родната авиокомпания "Би Ейч Ер" за извозване на европейски граждани от Индия, който беше включен и в общоевропейската система за евакуация.

Индийският премиер Нарендра Моди въведе национална карантина преди 3 дни. Там е въведена и пълна забрана за излизане от домовете. До края на март има и забрана за движение на всички вътрешни превози за хора. Транспортират се само товари, съобщи „Монитор”.

Прибирането на сънародниците ни стана със съдействието на индийските власти. Иска се разрешение за още един полет на български самолет, с който да се приберат още наши съграждани и граждани на европейски държави. Всички пристигащи на летище София трябва да останат под 28-дневна карантина, според новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

"Няма полети, няма никакъв транспорт, трябваше да се придвижа от Тагра до Делхи. За да пуснат разрешение за това цялото нещо, отне няколко часа", разказа пред Нова телевизия Алекси Неделчев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай