Премиерът: Паркът в кв. Кършияка ще остане парк!

Борисов се срещна с протестиращи жители на квартала

Премиерът: Паркът в кв. Кършияка ще остане парк! | StandartNews.com

Паркът в пловдивския кв. „Кършияка“ ще остане парк, обеща премиерът Бойко Борисов, който се срещна днес протестиращите граждани от квартала. Преди няколко дни премиерът Борисов обяви, че иска на място да обещае на недоволните, че частният терен ще бъде запазен и озеленен.

„Първо да ви честитя днешния празник. Да сте живи и здрави! Това ни е един от най-хубавите празници“, заяви Борисов. „С колегите Томислав Дончев и Владислав Горанов сме по друга работа в Пловдив. И ако Господ даде, няма да казвам какво е, но ако стане – ще видите колко ще е добре“, каза министър-председателят.

„Аз като кмет в София заварих същите неща - бяха си взели градинките пред Японския хотел, Южния парк. В плана на Пловдив това място е озеленено и остава парк. Така че това съм го разпоредил. Всеки, който си мисли, че може да граби така на хората парковете, е сгрешил“, заяви Бойко Борисов. Той посочи, че се работи и по създаване на околовръстно шосе на Пловдив.

„Разкрихме пъклените планове, че искаха нашият парк да се застроява. Реагирали сме навреме, създали сме комитет, два месеца се борим. Тъй като борбата е неравностойна – срещу нас стоят хора с много пари, се обърнахме към вас, нашият премиер, за помощ. Лично ние вярваме само на вас“, заявиха представители на инициативния комитет. На премиера бяха връчени всички документи, събрани от комитета, във връзка със строежа.

„Местната власт днес има много важна работа – пратил съм ги да посрещат гостите. Общината е по работа, иначе да е тук“, заяви Борисов в отговор на въпрос на присъстващите защо на срещата няма представители на Община Пловдив, освен районния кмет.

През март жителите на кв. „Кършияка“ излязоха на протест срещу застрояването на парка и масовата сеч на дървета там. Тогава протестиращите се подписаха под петиция, в която се настоява общината да си върне собствеността на парка, да го облагороди и да бъдат наказани виновните за поголовната сеч на дървета в него, извършена през последните дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай