Премиера за деца и възрастни на книгите за св. Ефрем Нови

Журналистът Ангел Бончев представи двете издания в Софийската света митрополия

Премиера за деца и възрастни на книгите  за св. Ефрем Нови | StandartNews.com

В концертната зала на Софийската св. митрополия бяха представени книгите "Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови" и детската "Светецът светкавица". Св. Ефрем е наричан светкавица заради бързите чудеса, които върши за нуждаещите се, обяви пред публиката авторът на двете четива и водещ на новините на Тв Европа Ангел Бончев. Над 150 човека проследиха интерактивното представяне на книгите чрез включвания на гръцки митрополити и църковни певци. Събитието уважиха Белоградчишкият епископ Поликарп, както и множество духовници от епархията.
Особено трогателно бе излъчването на част от подготвения филм на журналиста Ангел Бончев за св. Ефрем, който ще излезе скоро на екран. В показана част жена споделя как св. Ефрем й помогнал да не загуби нероденото си дете. В знак на благодарност Ревека Клисиархи кръстила детето си на него. Откъсът накара мнозина от публиката да се просълзят. В края на представянето за първи път бе изпълнен и тропарът на св. Ефрем на църковнославянски език. 
Специално внимание бе обърнато на детската книга "Светецът светкавица". В нея се засяга въпросът за пътищата в живота и кой от тях да изберем. Книгата започва с историята на непослушния Николай и перипетиите, в които се впуска той. Но запознанството му със свети Ефрем Нови и помощта, която му оказва чудотворецът от Неа Макри, преобръщат сърцето на подрастващия младеж. „Светецът светкавица“ е в жанр художествена документалистика, а илюстрациите нямат аналог с никоя друга православна детска книга през последните години у нас. Рисунките са дело на зографа Мариан Костадинов, който лично сподели за направата на изданието и интересни моменти от съставянето на книгата.
Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и „Светецът светкавица“ на телефон 0898802638 , както и на сайта на автора  www.angelbonchev.com


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай