Сряда,

Представиха премиерно филм за Паисий

От: Failed to load user -
A
A
A

Благоевград. С премиерната прожекция на документалния филм на режисьора Владимир Каперски завърши богатата програма, организирана от община Благоевград по повод Деня на народните будители. Събитието се състоя в Камерна опера и предизвика интереса на десетки благоевградчани.

Преди тържествената прожекция на лентата бяха наградени най-верните читатели на библиотеката към Народно читалище „Никола Вапцаров", а грамоти бяха връчени на изпълнителите от мъжка певческа група - кв. "Струмско", клуб по спортни танци "Карат", писателката и журналист Лалка Бенгюзова, народната певицата Веселина Бойчева и три партньорски институции на читалището - Държавен архив, Радио Благоевград и Регионален исторически музей.

В посветения на Паисий Хилендарски филм десетките почитатели на документалното кино успяха да се насладят на изкусно поднесени исторически факти и събития, облечени в традиционни за празника на народните будители мотиви. Това е поредният филм на Владимир Каперски, който той представя в Благоевград. Предишната му лента бе „100 години свобода", посветена на вековния юбилей от освобождението на Пиринска Македония.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички