Пред погледа на полицаи! Вцепеняващи подробности за 6-годишното дете, застреляло баща си

Калин Стоянов поиска оставката на шефа на МВР-Пловдив

Пред погледа на полицаи! Вцепеняващи подробности за 6-годишното дете, застреляло баща си | StandartNews.com

Източник: Марица, Наташа Манева

6-годишният син на полицая Николай Филипов го е прострелял смъртоносно с един куршум в главата. 

Както "Стандарт" вече съобщи, ужасната трагедия се случи в късния следобед в Пловдив на работното място на служителя на реда.

Снимки: "Марица", Наташа Манева

По ирония на съдбата Филипов е инструктор по стрелба в Сектор Специални тактически действия към ОД на МВР в Пловдив. Пряк негов ръководител е Радослав Начев. 

Всичко е станало пред погледа на колеги на убития. Те са шокирани. На място вече e окръжният прокурор Ваня Христева, както и разследващи, предаде "Марица".

Снимки: "Марица", Наташа Манева

Филипов е служил близо 10 години в Силите за специални операция на Българската армия, откъдето се е прехвърлил във вътрешно министерство. Последните години е работил в т. нар. група за задържане, в която са подбрани изключителни професионалисти.

Убитият полицай е на 49 години, има две деца. Съпругата му също работи в системата на МВР. Описват го като стойностен човек и добър професионалист. "Беше много отзивчив и сърцат човек. Никога не е отказвал да помогне", разказа за Филипов бивш негов колега от армията.

В момента пред сградата на спецчастите, която се намира до Гребната база, е почерняло от полиция. Не може пиле да прехвръкне.

Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебното производство за инцидента. Извършват се огледи, ще бъдат назначени експертизи и разпитани свидетели. 

По случая е образувано следствено дело и дисциплинарно производство. 

Вътрешният министър Калин Стоянов е поискал оставката на шефа на пловдивската дирекция на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай