Правят пътна карта на боклука в страната

МВР: Проверяваме всички ВиК, водата е национална сигурност

Правят пътна карта на боклука в страната | StandartNews.com

Пътна карта на боклуците в България се прави в момента. Сформиран е щаб, където ежедневно постъпва информация от цялата страна. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов по повод двете мегаразследвания - за водната криза в Перник и за горенето у нас на незаконно внесен боклук от Италия.

„Главният прокурор е разпоредели проверка. Изготвили сме план и е възложена проверка на абсолютно всички площадки, които се използват за съхранение на боклук. Като бъдат събрани необходимите документи, ще бъде докладвано на съответната компетентна прокуратура“, допълни той.
Иванов подчерта, че проверките на ВиК дружествата в страната и тези за нерегламентираното изгаряне на отпадъци вървят паралелно, но нямат общо помежду си.

Проверки на всички ВиК дружества тече в страната по разпореждане на МВР-шефа Младен Маринов. Подаването на питейна вода е дейност от значение за националната сигурност, обясни разпореждането Иванов. И допълни: "Това не са акции и нахлуване, а проверки.

„Нашата работа и проверки продължават не само в Перник. Ще направим всичко възможно, ако можем, да стигнем до всички виновни за тази криза. Ще направим всичко възможно да предотвратим такъв процес в други области на страната“, увери главният секретар на МВР.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай